Τετάρτη 30 Ιουλίου 2008

Πού βρίσκεται τώρα το δεξί χέρι του Αγίου Σπυρίδωνα;

http://img523.imageshack.us/img523/6623/agspyridon9e6decef6.jpg
Το δεξί χέρι του Αγίου Σπυρίδωνα, είχε μεταφερθεί από την Κέρκυρα στη Μόσχα πέρσι την άνοιξη. Το φθινόπωρο, είχε ταξιδέψει για Πειραιά. Πού βρίσκεται τώρα;

Άλλη μια απορία, είναι και η εξής:
Γιατί το δεξί χέρι του Αγίου Σπυρίδωνα δεν είναι μαζί με το υπόλοιπο σώμα του αγίου, αλλά βρίσκεται αποκομμένο και ταξιδεύει από εδώ και από εκεί;


ΔΙΑΒΑΖΩ:

Από το λείψανο του αγίου Σπυρίδωνα (στην Κέρκυρα) λείπει το δεξί χέρι. Τούτο βρισκόταν στη Ρώμη στον ναό του τάγματος του Φ. Νέρι (Ορατοριανών) μέχρι τον Νοέμβριο του 1984. Κατά το έτος αυτό, παραμονές της εορτής του Αγίου, μετά από έντονες ενέργειες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας και Παξών κ. Τιμοθέου, η «Εκκλησία» της Ρώμης δέχτηκε και πρόσφερε στην Εκκλησία της Κερκύρας το ως άνω ιερό λείψανο. Τούτο πήγε και παρέλαβε ο ίδιος ο «Σεβασμιώτατος» Κερκύρας και το μετέφερε αεροπορικώς στην ευλογημένη νήσο.
Έτσι το Ιερό οστούν του δεξιού χεριού του αγίου (???), που για αιώνες φυλασσόταν στη Ρώμη από τότε βρίσκεται (???) στην προνομιούχο νήσο και κάθε φορά λιτανεύεται μαζί με το Ιερό σκήνωμα του αγίου. Το αριστερό διατηρείται ακέραιο μαζί με το άγιο λείψανο.

http://www.pigizois.net/

Συμπεραίνω:

ΤΩΡΑ, ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΠΟΡΙΕΣ ΜΑΣ.
ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ;
ΜΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΠΑΜΠΟΝΗΡΟΙ ΠΑΠΙΚΟΙ ΜΑΣΚΑΡΑΔΕΣ (Βλέπε ΟΥΝΙΑ κλπ) ΕΝΑ ΚΟΚΑΛΟ (ΛΥΣΣΑΞΑΜΕ ΝΑ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ), ΤΟ ΟΠΟΙΟΙ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΠΟΙΑΝΟΥ (ΑΝΘΡΩΠΟΥ ΝΑ ΥΠΟΘΕΣΩ;) ΤΟ ΧΕΡΙ..

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΟΥ "ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ":

Ο Panos, έγραψε:  
«Na tou kopei to xeri autou pou ekopse to xeri tou agiou :)»

Ο Παναγιώτης, απάντησε:

Καλημέρα, Πάνο!
 
Διάβασα το σχόλιο σου, είδα και το σύμβολο με το χαμόγελο.

ΕΡΩΤΗΣΗ:

Αυτή η τιμωρία που ζητάς, είναι μωαμεθανικής προέλευσης; Αν, ναι τότε πώς θα την εφαρμόσουμε στον Χριστιανισμό;
Άλλωστε, πρέπει ο διαμελισμός των διαφόρων σκηνωμάτων να έγινε στο απώτερο παρελθόν, οπότε είναι δύσκολο να εντοπιστούν οι ένοχοι, και φυσικά ανέφικτο το να τιμωρηθούν όπως λες.

Βέβαια, είχαμε και πρόσφατα τέτοια παραδείγματα, όπως με την περίπτωση του Προκοπίου που κατηγορήθηκε ότι έκοβε δέρμα από το σκήνωμα του αγίου και το μοίραζε σε διάφορα μέρη. Είχε μάλιστα ανεβάσει και σχετική θεατρική παράσταση τότε ο Δημήτρης Κολάτος, που δημιούργησε μεγάλο σάλο που είχε σαν αποτέλεσμα να χάσει τελικά τη θέση του ο συγκεκριμένος μητροπολίτης.

Επίσης, υπήρχαν καταγγελίες και για τον μητροπολίτη Ζακύνθου Χρυσόστομο Συνετό, σύμφωνα με τις οποίες.. μοίραζε δάχτυλα από το σκήνωμα του αγίου της δικής του μητρόπολης!

Αλλά ας επανέλθουμε στο θέμα του «κομμένου» χεριού.
Αυτό λοιπόν το δήθεν χέρι του αγίου Σπυριδώνα, δεν είναι χέρι λένε, αλλά ένα κομμάτι από κόκαλο! Το οποίο κόκαλο το είχαν οι παπικοί. Πώς γίνεται λοιπόν το ένα «χέρι» (αυτό που είχαν οι παπικοί) να έχει «κοκαλιάσει» και το άλλο (αυτό που βρίσκεται στο σκήνωμα) να είναι «ζωντανό», δηλαδή να μην έχει (όπως ισχυρίζονται οι θαυματολόγοι) λιώσει;

Και να σημειωθεί ακόμα ότι αυτό, το δεξί, είναι λένε και το θαυματουργό διότι με αυτό ο άγιος έκανε εκείνο το τόσο εντυπωσιακό θαύμα.

ΑΡΑ, ΚΑΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΒΡΩΜΑΕΙ ΣΤΗΝ ΟΛΗ ΑΥΤΗ ΥΠΟΘΕΣΗ. ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΕΤΕ;

(ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΜΟΥ, ΤΑ "ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ". natapoume.pblogs.gr)
 

Κυρ Σπύρος (μητροπολίτης Κεφαλονιάς): Με ξένη δημοσίευσή του, διαφημίζει… πατάτες!


ΕΤΙΚΕΤΑ: Μητροπολίτης Κεφαλονιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια: