Τρίτη 5 Αυγούστου 2008

ΜΗΤΣΙΚΩΣΤΑΣ - ΛΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2004

Ξαναχτύπησε ο κ. Μητσικώστας, με μια σάτιρα «μιράκολο» (θαύμα) για μια «ρεντίκολο» (ρεζίλι για εμάς τους Ορθόδοξους)... τσίρκο(κα)λο-κατάσταση!..

Τη φορά αυτή, σαν Δημοσθένης Λιακόπουλος, δώριζε στους δέκα πρώτους που θα παράγγελναν ένα βιβλίο του, και... ΛΕΙΨΑΝΑ! «Δέκα πλήρη σετ, των αυθεντικών» ανύπαρκτου «μεγάλου μάρτυρα της Ορθοδοξίας», και συγκεκριμένα, «πλήρη» σετ από «το καύκαλο, τη λεκάνη, τα μηριαία οστά, και τις κνήμες του», με συνοδευτικό πιστοποιητικό εγγύησης μάλιστα από... μητροπολίτη της Εκκλησίας μας!

Μια σάτιρα που «τσακίζει κόκαλα», όχι μόνο αυτά της παπικής προελεύσεως και αμφίβολου γνησιότητας (ιερών λειψάνων τάχα), αλλά και όλων αυτών των «εκκλησιαστικών» που τα εκμεταλλεύονται...

(Από επιστολή μου στον Τύπο)

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Autos telika o Lioliopoulos(apo liga pou exw dei, idiaitera sto utube)to exei kavalhsei teleiws.
To kwmiko einai oti exei tosous
8aumastes pou agorazoun vivlia tou!
Kala pou vre8hkan oloi autoi oi kompogiannhtes...20xr exw lhpsei
apo Ellada(fusika erxomai kalokairia) k ka8e fora akous k mia trella:P

P. MICHALOPOULOS είπε...

Γεια σου Σταυρούλα! :-)

Λυπάμαι, που έχασα την αμεσότητα της απάντησης στο μήνυμα σου, αλλά εκείνη την ώρα που έγραψες το σχόλιο σου (στις 6 το πρωί, για εμάς), εγώ κοιμόμουν. Μετά, ήρθε η ώρα του κυριακάτικου εκκλησιασμού, και έτσι μπορώ και σου απαντώ τώρα, η ώρα 10.30 πριν από το μεσημέρι, περίπου.
Βέβαια, δεν περιμένω και εγώ μια άμεση απάντηση από σένα, διότι τώρα εσείς σίγουρα κοιμόμαστε αυτήν την ώρα, στην Αμερική!
Όταν ξυπνήσεις λοιπόν, θα δεις τι γράφω! :-)

Ο συγγραφέας λοιπόν στον οποίον αναφέρεσαι, λέγεται Δημοσθένης (αν δεν κάνω λάθος) στο όνομα, και Λιακόπουλος στο επώνυμο!
Εγώ, δεν τον παρακολουθώ, και ό,τι ξέρω το έχω μάθει από την σάτιρα του γνωστού μίμου, του κ. Μητσικώστα, ο οποίος μάλιστα σε μια του εκπομπή στην τηλεόραση είχε για καλεσμένο αποκλειστικά τον συγγραφέα αυτόν! Ήταν μια σειρά εκπομπών στις οποίες παρουσίαζε «ζωντανά» («στον αέρα», «στο γυαλί»), «θύματα» του, πρόσωπα δηλαδή που είχε σατιρίσει στο παρελθόν!

Ο οποίος συγγραφέας, που λες Σταυρούλα, έχει εκπομπές, στις οποίες παρουσιάζει (βιντεοσκοπημένα) τα βιβλία του (εκπομπές πληρωμένες από τον ίδιο) σε διάφορα κανάλια. «Πουλάει», όπως λες, διότι η δύναμη της τηλεόρασης και της διαφήμισης είναι μεγάλη...

«Πουλάει», ίσως και διότι διότι απευθύνεται σε συγκεκριμένο, ως φαίνεται, κοινό!..

Πάντως, δεν δέχομαι τον όρο «κομπογιαννίτης» για τον συγκεκριμένο άνθρωπο, ούτε και το ότι (αυτός ειδικά) «πουλάει τρέλα»!

Έτσι;
Για να συνεννοούμαστε, να εξηγούμαστε, και να μην παρεξηγούμαστε, δηλαδή!

Γεια σου Σταυρούλα! :-)

Ανώνυμος είπε...

Anaferwmenh k pali sta vivlia tou Liakopoulou, polla ap auta dn pisteuw na stekoun logikhs k episthmonikhs ereunas...mexri k gia UFO mas exei milhsei dld...
sugnwmh an ton pare3hghsa.

P. MICHALOPOULOS είπε...

Γεια σου Σταυρούλα! :-)

Ανώνυμος είπε...

Exeis akousei gia kapoia omadaE
k gia kapoious EL- Eloxim pou 8a
er8oun na mas swsoun?
Kata Andromeda, seirius- astir meria?
Ta exw ligo mplegmena twra...

P. MICHALOPOULOS είπε...

Χε, χε!
Γεια σου Σταυρούλα! :-)

Παναγιώτης

Υ.Γ.

1. Μην ανακατεύεσαι και πολύ με αυτά και με αυτούς, διότι μπορεί να την γλυτώσαμε την αγωγή από τον μητροπολίτη Ν. Ιωνίας, αλλά δεν ξέρεις τι σε περιμένει και από τον κάθε «Μήτρο», και «Μητρούση», ε;

2. Γεια σου Σταυρούλα! :-)

Ανώνυμος είπε...

Exeis dikio!
Omorfh mera shmera k leme na thn
apolausoume:)

P. MICHALOPOULOS είπε...

Εγώ, την απολαμβάνω, και, αυτήν την ημέρα (όπως και όλες τις προηγούμενες της εβδομάδας αυτής, ειδικά), την απολαμβάνω που λες, από το πρωί…
Πίνω τώρα («στην υγειά σου!») τον δεύτερο (τον απογευματινό) καφέ, και ετοιμάζομαι να βγω λίγο στον κήπο να ποτίσω. Επανέρχομαι σε λίγα λεπτά! :-)