Σάββατο 2 Αυγούστου 2008

Πουλάνε θρησκεία μαϊμού? Να τους πληρώσουμε με κάλπικο χρήμα

ΔΙΑΒΑΖΩ:

«Όταν ήμουν στον Άθω, έτυχε να βουτάνε στα νερά της περιοχής δύτες της Εφορείας Ενάλιων Αρχαιοτήτων. Έψαχναν ναυαγισμένα πλοία του περσικού στόλου.

[...] Στο μεταξύ, ανάμεσα στους αρχαιολόγους είναι και κοπέλες. Και βλέπεις μοναχούς να τις πλησιάζουν και να προσπαθούν να τους πουλήσουν πανάκριβα αντίγραφα της ζώνης της Παναγίας.».


(ΤΑ ΝΕΑ. Τρίτη, 4 Δεκεμβρίου 2007)


ΣΧΟΛΙΑΖΩ:


Θυμήθηκα τώρα τον κ. Κουίκ, τότε που ήταν στον STAR, και έδειχνε τα πρωινά επισκέψεις του σε διάφορα προσκυνήματα του εξωτερικού. Δεν άφησε προσκύνημα για προσκύνημα:

Αρχίζοντας από τον τάφο του πρόσφατα πεθαμένου πατριάρχη (στην Αίγυπτο) όπου εκεί δίπλα (μας πληροφορούσε ότι) θα βρει ο επισκέπτης και τα (αντίγραφα, «νέας κοπής») σύνεργα μαρτυρίου του μεγαλομάρτυρα αγίου Γεωργίου με τα οποία (σύνεργα) θα μπορούσε άνετα κάποιος ακουμπώντας τα (και αιρετικός ακόμα, κόπτης κ.λπ.) να αγιαστεί, ή να πάει λίγο πιο πέρα στο «πηγάδι της Παναγιάς».


http://i13.ebayimg.com/04/i/000/79/30/0db9_1_b.JPG
Ο προσκυνητής που φτάνοντας μέχρι το Σινά μπορεί να δει τη «φλεγόμενη βάτο» (!!!) και να πάρει σαν ενθύμιο από το εκεί μοναστήρι, ένα ασημένιο δαχτυλίδι (με καρδούλα χαραγμένη επάνω του παρακαλώ!) πιστό αντίγραφο του δαχτυλιδιού λέει, που... ο Χριστός «έδωσε στην αγία Αικατερίνη» (ως... αρραβώνα!), αντίγραφο.. αγιασμένο όπως βεβαιώνουν οι εκεί καλόγεροι (και ο κ. Κουίκ;), αγιασμένο από τα λείψανα της αγίας που φυλάσσονται εκεί...

Παναγιώτης



Σχετικά:


Διάλογοι, σε ιστοσελίδα του Χριστόδουλου.



ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΣΤΗΝ «ΤΙΜΙΑ ΖΩΝΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ»;

Δεν υπάρχουν σχόλια: